Nieuwsartikelen

Hollands Kampioenschap 2021 4 September

30/08/2021

Hollands kampioenschap op Jaarsveldse schansen

Zaterdag 4 september as. zullen op recreatieterrein ‘Salmsteke’ in Jaarsveld de 60ste editie van het Hollands Kampioenschap. De meest prestigieuze wedstrijd binnen de wedstrijdcyclus van de PolsstokBond Holland. Daarnaast is het een goed opmaat naar het NK polsstokverspringen wat traditiegetrouw 2 weken later wordt versprongen.

Om 14.00 zullen de voorrondes beginnen. In deze voorrondes krijgen de 48 topspringers, verdeeld over 5 categorieën, 3 pogingen om zover mogelijk te springen en zich daarmee te plaatsen voor de finales waarin nog 2 springen gemaakt worden voordat aansluitend de ereprijzen uitgereikt worden door Burgemeester Laurens de Graaf van de gemeente Lopik.

Open strijd bij de senioren.

Bij de mannen boven de 21 jaar, de senioren, kunnen we een open strijd verwachten. Alle 16 deelnemers maken een reële kans op een finaleplaats waarin ook nog van alles kan gebeuren! Kan oude vos Jaco de Groot nog een keer de concurrenten aftroeven? Wat kan Nederlands kampioen Rian Baas hier tegenover stellen? Erwin Timmerarends heeft de afgelopen weken zijn vorm al gedemonstreerd. Kunnen de Vlister springers de wedstrijd vroeg openbreken?  Een kwaliteit die hen in het verleden geen windeieren heeft gelegd. Het beloofd al met al een spannende strijd te worden op de Jaarsveldse seniorenschans.

Alles mogelijk bij de dames.

In de vrouwencategorie 16+, de Dames, kan er van alles gebeuren. In principe al de top 5 van de dames strijden om de ereplaatsen maar ook de overige drie deelneemsters kunnen zeker niet uitgesloten worden. Het momentum ligt op dit moment bij thuisspringster Demi Groothedde, de leidster in het De Samenwerking puntenklassement komt de laatste weken het meest stabiel over in de wedstrijden. Maar Laura Maaijen en Fabiënne Overbeek zullen de titel zeker niet cadeau doen. Ook Joriene Baas heeft laten zien dat zij over een goede vorm beschikt op dit moment. Het zal spannend blijven tot de laatste sprong!

Junioren: Reinier Overbeek! …… toch?

Grote favoriet bij de junioren is Reinier Overbeek. De Benschopper springer is Nederlandse Kampioen en Nederlands recordhouder (21.38 meter). Normaal gesproken zal de grote vraag zijn, gaat Reinier verder springen dan de senioren en zo de Bronzen springer verovert.

Maar er zijn kapers op de kust, onder aanvoering van Hidde van Dam zullen de junioren de titel zeker niet cadeau doen. De Montfoorter springer kent een prima seizoen waarin hij zijn pr. al verbeterde tot 19.57 meter. Maar ook Guus Hoogland, Mark van der Horst en Harmen Timmerarends zullen op ja gaan naar de ereplaatsen en misschien wel het hoogste treetje…

Jongens: de Jacht op Roy!

Ook bij de jongens is er 1 torenhoge favoriet, Roy Velis.

De man in de gele leiderstrui heeft een grote voorsprong in het De Samenwerking puntenklassement en lijkt daarom freewheelend naar de titel te kunnen springen.

Roy staat ook wel bekend voor sommige totale off day wedstrijden waarin de Benschopper meer strijd tegen zichzelf dan tegen zijn tegenstanders. Kunnen die tegenstanders met een goede eerste sprong zorgen voor meer druk en daardoor misschien voor een mindere dag voor Roy?  Dan kunnen jongens als Rick Cazant en Karsten Klarenbeek  zeker voor de titel strijden

Meisjes: 1 favoriet en 7 outsiders

Kan Suzanne Mulder haar prima seizoen bekronen met de Hollandse Titel? Gezien de overmacht van de Vlister Springster is die mogelijkheid zeker mogelijk. De echte concurrentie zal komen van Thalina van der Wind en Lieke Stolwijk, maar ook Nikita van Dijk en Moniek van Vliet zullen zeker een gooi wil doen naar de ereplaatsen!

 

De openingsceremonie zal rond 13.45 beginnen waarna de wedstrijd om 14.00 uur al aanvangen. Rond 16.00 uur zullen de finales beginnen met aansluitend de prijsuitreiking.

 

 

No Comments

Leave a Reply

Close