Nieuwsartikelen

Demi Kampioen

26/02/2013

september 2012

In de categorie meisjes t/m 9 jaar wist Demi Groothedde met een prong van 8.32 m de Nederlandse titel in de wacht te slepen.

Foto_Demi.jpg

Het wedstrijdverlag (door Remon Helmes) 

Onder een stralend zonnetje werd dit weekend in Polsbroekerdam het jeugd NK polsstokverspringen gehouden.

Vanuit het hele land waren de beste polsstokverspringers onder de twaalf jaar hier naar toe gekomen om hun beste sprongen neer te zetten. Dit ging ze goed af want er werden nog nooit zo veel Persoonlijk Records verbroken in één wedstrijd, maar liefst zestien springers lukte het om hun PR in totaal 31 keer te verbeteren.

De wedstrijd was verdeeld in twee rondes, eerst sprongen de meisjes en jongens tot en met 9 jaar en zij werden gevolgd door de meisjes en jongens van 10 en 11 jaar. Bij de meisjes tot en met 9 jaar sprongDemi Groothedde (Jaarsveld) meteen in haar eerste sprong al 8.32m waarmee ze de leiding nam in de wedstrijd. De andere meisjes probeerden hier nog overheen te komen en Marlinda Cluistra (Haastrecht) maakte een dreigende laatste sprong waarmee ze een nieuw PR sprong van 7.92m maar dat was nog niet ver genoeg en bleef ze steken op de tweede plaats, hierdoor ging het goud naar Demi. Brons was voor Iris Mulder (Vlist) die 7.45m sprong.

Bij de jongens tot en met 9 jaar was het een spannende wedstrijd, hier nam Reinier Overbeek (Benschop) in de eerste ronde de leiding met een afstand van 9.13m maar in de tweede ronde kwam Twan Kastelein(Zegveld) hier met 10cm overheen. Ondertussen op de hielen gezeten door Renzo Zwaagman (IJlst) het broertje van regerend Nederlands Kampioen Bobby Zwaagman die een stevige 8.74m neerzette in de derde ronde. Maar Reinier wist iedereen af te troeven met een mooie uitsprong uit het topje van de pols waarmee hij 9.91m neer wist te zetten. Hier kwam niemand meer overheen en eindigde Reinier op de eerste plaats. Tweede werd Twan Kastelein en de derde plek was voor Renzo Zwaagman.

Na deze eerste ronde werd het opzetstuk van de schans afgehaald waardoor het water een meter breder werd om te zorgen dat de jeugd van 11 en 12 jaar nog verder kon springen.

Bij de meisjes van 11 en 12 jaar was het een nog heel spannende strijd tussen Joriene Baas (Oudewater) en Fabiënne Overbeek (Benschop), in de eerste ronde sprong Fabiënne 9.94m waarmee ze een ruime voorsprong nam op de rest. Joriene kwam met 9.62m in de buurt maar ging er niet overheen. In de tweede ronde voerde Sigrid Bokma (Hindeloopen) de druk op door 9.47m te springen waarmee ze de derde plek stevig in handen nam. Fabiënne kwam niet meer over haar eerste afstand heen maar dat lukte Joriene wel. Met een fantastische 10.02m nam ze de leiding in de wedstrijd. Hierna kwam geen van de meisjes meer over haar eigen afstand heen en kwamen Joriene, Fabiënne en Sigrid respectievelijk op de eerste, tweede en derde plaats waarmee Joriene haar titel van vorig jaar prolongeert. Mirthe Vlas en Femke van Schaik (Benschop) haalden ook nog de finale en werden uiteindelijk vierde en vijfde.

Bij de jongens van 11 en 12 jaar werden de verste afstanden gesprongen en kwamen de nummers één, twee en drie op één centimeter na allemaal met een 10 meter notering op het podium. Gerwin Kastelein(Zegveld) sprong in zijn eerste sprong al een verre 9.77m en nam hiermee de leiding. Thijs Jan Bootsma(Nijland) ging hier in de tweede ronde echter weer overheen met 9.99m waarmee hij net onder de grens van 10 meter bleef. Hier ging Gerwin weer snel overheen en nam weer de leiding met 10.78m. Davy de Wit(Utrecht) sprong vervolgens in de derde ronde 10.32m waarmee hij Thijs Jan terug zette naar de derde plaats. Gerwin bleef aan de leiding en ook hij prolongeerde hiermee zijn titel van vorig jaar. Lucas van Eijk(Haastrecht) kwam met een prachtige sprong van 9.94m op de vierde plaats en Wietse Nauta (IJlst) eindigde met 9.89m op de vijfde plaats.

Alle hoofdprijzen waren dit keer voor de springers van de Polsstokbond Holland, wat een terechte bekroning is voor de goede jeugdopleiding en de trainers die hieraan hebben bijgedragen.

De prijzen en kransen werden uitgereikt door Burgemeester Renate Westerlaken, waarna voor de prijswinnaars het Wilhelmus klonk.

No Comments

Leave a Reply

Close